Hoe zit die ingewikkelde energierekening eigenlijk in elkaar?

Geen eenheid in de energierekeningen

Uw energierekening bestaat uit diverse onderdelen, die op uw nota vermeld staan. Ondanks de bestaande richtlijnen kan iedere energieleverancier nog wel zelf bepalen hoe zijn rekening eruitziet, wat wellicht het inzicht nog wat vertroebelt. Maar globaal is uw rekening onderverdeeld in:

Energieverbruik is slechts 22% van uw rekening!

Uw energierekening bestaat dus uit diverse onderdelen. De leveringskosten zijn variabel, want die hebben te maken hebben met de keuze van uw energieleverancier. Netbeheerkosten/belastingen zijn daarentegen onafhankelijk van leverancierskeuze. Deze laatste factor wordt steeds groter en bedraagt inmiddels ruim 75% van uw energierekening.
Direct kosten besparen kan dus bv. via energiebesparing, hiermee haal je leveringskosten en belasting omlaag, maar er zijn nog meer mogelijkheden om uw energiehuishouding te optimaliseren. Daarbij zien we ook nog vaak dat offerte en afrekening van de aanbieder niet helemaal op elkaar aansluiten. Laat ons eens kijken naar uw situatie en krijg eindelijk … DUIDELIJKHEID!

Energieverbruik is slechts 22% van uw rekening! Dat geeft te denken, toch?

Sluipverbruik... Piekvermogen... Aansluitwaarde...Huhh?

Leuke kreten, maar wat kan ik daarmee? Sluipverbruik, aansluitwaarde, capaciteit, piekvermogen; allemaal uitingen die te maken hebben met uw energieverbruik. Een korte uitleg dan maar?

Ja, en de kosten hiervoor?

De kosten zijn afhankelijk van de capaciteit van uw aansluiting. Het piekvermogen bepaalt de hoeveelheid stroom die een omvormer kan leveren gedurende korte periodes, bijvoorbeeld bij het opstarten van elektrische motoren. En dan hebben we het nog niet gehad over duurzame energie! Veel variabelen dus, die wij als onafhankelijk energie-adviseur voor u zonneklaar kunnen uitleggen en inpassen in uw persoonlijke bedrijfssituatie. Zoals gezegd, wij geven … DUIDELIJKHEDI!

Clusteren energiebelasting

Veel bedrijven, vooral grootverbruikers, hebben meer dan één energie-aansluiting. Dit betekent dat u mogelijk in aanmerking komt om de energiebelasting (WOZ-beschikking) te clusteren. Dit kan misschien al snel duizenden euro’s per jaar aan energiebelasting schelen!

De energiebelasting is gestaffeld en op het moment dat energieaansluitingen op papier samengevoegd kunnen worden, betekent dat, dat u maar één keer de duurste staffels van energiebelasting hoeft te betalen. En hoewel het clusteren en terugvorderen van energiebelasting best een complexe materie is, loont het vaak wel. Maar daarvoor hebt u dan uw onafhankelijke energie bedrijfsadviseur!! Wij nemen deze complexe materie volledig voor u uit handen en zorgen dat u niet onnodig (te)veel betaalt aan energiebelasting!

Vraag om duidelijkheid!

Dit alles maakt wel duidelijk dat energieverbruik, -kosten en -besparing van veel factoren afhankelijk is. Maar wat voor ons, als onafhankelijk energiebedrijfsadviseur het belangrijkste is, is dat we u – in begrijpelijke taal – eindelijk duidelijkheid kunnen geven over deze brei van factoren, regels en mogelijkheden, en vooral; wat zijn specifiek voor u en uw bedrijf die bepalende factoren en hoe ziet uw optimale situatie eruit? Maak gewoon eens een afspraak! En zoals gezegd; die is onafhankelijk, vrijblijvend en … GRATIS!

Ja, ik ben benieuwd naar mijn eigen waarheid!

Wilt u eindelijk een eerlijk overzicht van uw persoonlijke energiesituatie en de mogelijkheden? Maak dan eens een afspraak met onze onafhankelijke energie bedrijfsadviseur. Het kost geen energie en geen geld. Want wij nemen alle arbeidsintensieve acties van u over; Inventariseren, adviseren, overstappen, monitoren! Volledig ontzorgen dus, en zoals gezegd…
HELEMAAL GRATIS!

Een 100% GRATIS, vrijblijvend en onafhankelijk advies?

Bel: 045 - 20 11 228