Moet ik overstappen op duurzame energie?

Milieuvoordelen van duurzame energie

Een klein voorbeeld wat overstappen op duurzame energie kan betekenen. Het omzetten van zonne-energie of het opwarmen van water d.m.v. warmte van de aardkost kan zonder de uitstoot van CO2. Windenergie heeft daarentegen wel een kleine bijdrage van fossiele brandstoffen nodig en is daarom niet 100% duurzaam, maar in verhouding met de ‘grijze’ energiebronnen is dit aandeel enorm klein. Bij windenergie of waterkracht is het CO2 aandeel zo’n 15 tot 20 gram per kWh, terwijl dit bij aardgas zo’n 400 gram is en bij kolen zelfs zo’n 900 gram.

Moet ik overstappen op duurzame energie?

Een mooie uitspraak naar collega-ondernemers: “Ik ga overstappen op duurzame energie”. Maar wat bedoelen we daar precies mee. Duurzame energie, milieuvriendelijke energie, groene energie … ze hebben allemaal dezelfde basis; energie uit duurzame energiebronnen, waar voor onbeperkte tijd over beschikt kan worden en het milieu tijdens het gebruik geen schade toebrengt. En dat kan, naast een mooi duurzaam ondernemers-imago, ook financiële voordelen opleveren. Maar ‘laat u niet gek maken’, het is niet altijd zo mooi als het lijkt! Naast de evt. investeringskosten, is het rendement ook afhankelijk van uw verbruik, netwerk, belasting enz. Reden genoeg voor een eerlijk en open gesprek met de energie-bedrijfsadviseur!

Ja, ik ben benieuwd naar mijn eigen waarheid!

Wilt u eindelijk een eerlijk overzicht van uw persoonlijke energiesituatie en de mogelijkheden? Maak dan eens een afspraak met onze onafhankelijke energie bedrijfsadviseur. Het kost geen energie en geen geld. Want wij nemen alle arbeidsintensieve acties van u over; Inventariseren, adviseren, overstappen, monitoren! Volledig ontzorgen dus, en zoals gezegd… HELEMAAL GRATIS!

Een 100% GRATIS, vrijblijvend en onafhankelijk advies?

Bel: 045 - 20 11 228